De toespraak

De inhoud van mijn toespraak is samen met u tot stand gekomen. Dit gebeurt tijdens een rustig gesprek bij u thuis; er zullen zo'n twee tot drie uurtjes nodig zijn. In dat gesprek met u hoor ik graag de dingen die u en de uwen belangrijk vinden om daar nog even bij stil te staan. Om u daarbij te helpen heb ik een aantal vragen bij me. U ontvangt van mij een opdrachtsbevestiging welke wij samen ondertekenen waarna ik voor u alles zal uitvoeren wat we zijn overeengekomen.

Zo wordt de toespraak vervolgens door mij geschreven. Deze kan kort zijn of uitgebreid; indien de toespraak uitgebreid zal worden lijkt het me goed om tussentijds ook een passend stukje muziek ten gehore te laten brengen. Indien u dat wenst kan dat ook live ten gehore worden gebracht door onze professionele zangeres.

In de toespraak houd ik ook een 'overweging', een even stilstaan bij de overledene met bijvoorbeeld een gedicht of spreuk of gebed. Alles in overeenstemming met de wensen van de overledene zoals u dat mij heeft verteld.

Indien ik geroepen wordt ná het overlijden dan zal ik alles met de nabestaande(n) bespreken en hun wensen ten aanzien van het rituaal en/of de toespraak ter harte nemen en in orde maken.